برگزاری هفتمین نشست شورای بینالملل دانشگاه
دکتر جعفریان فعالیت شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا را به منزله سرمایهگذاری در سیاست سلامت منطقه دانست
هفتمین نشست شورای بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر استفاده بیش از پیش از ظرفیتهای شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا (دانشگاه علوم پزشکی سبطین) با توسعه رشتهها و برنامههای آموزشی و ارائه گزارشی از تازهترین فعالیتها و برنامههای حوزه بینالملل دانشکدهها برگزار شد.
.webp)
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که دوشنبه ١۵ اردیبهشت ١٤٠٤ در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر کوروش جعفریان، معاون بینالملل دانشگاه، روسای دانشکدههای پردیس بینالملل، مدیران، معاونان و مشاوران حوزه بینالملل دانشگاه و معاونان بینالملل دانشکدهها بهصورت حضوری و دکتر جلال سعیدپور، رئیس شعبه کیش پردیس بینالملل بهصورت آنلاین شرکت داشتند.
در آغاز، معاون بینالملل دانشگاه ضمن تبریک روز استاد و گرامیداشت یاد و خاطره شهید استاد مرتضی مطهری، توجه حاضران را بر ایجاد زمینههای مشارکت هر چه بیشتر اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه در فعالیتهای بینالمللی جلب کرد.
دانشگاه سبطین؛ فرصتی برای تمرین بینالمللیسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر جعفریان شعبه بینالملل دانشگاه را یکی از ظرفیتهای موجود برای حضور جدیتر اساتید در عرصه بینالملل دانست و بیان داشت: دانشگاه سبطین، فرصتی برای تمرین بینالمللیسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران است. خوشبختانه راه اندازی این مجموعه روحیه انجام فعالیتهای بینالمللی را در اساتید تقویت کرده است.
وی افزود: آموزش و تعلیم دانشجویان عراقی توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه زمینهساز شکلگیری یک رابطه غنی استاد و شاگردی است که در آینده توسعه دو کشور اهمیت دارد.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به اینکه توسعه سلامت و ارتباطات آکادمیک پیرامون آن نباید محصور در مرزهای جغرافیایی باشد، اظهار داشت: ایران و عراق دارای قرابتهای دینی، فرهنگی و تاریخی بسیار زیادی هستند بنابراین توسعه سلامت در این کشور، توسعه سلامت ایران است.
دکتر جعفریان تصریح کرد: راه اندازی شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا سرمایهگذاری در سیاست سلامت منطقه است. بنابراین باید با شناسایی اولویتهای آموزشی عراق و با در نظر گرفتن منافع کشورمان، در بحث ایجاد رشته مقاطع مورد نیاز این کشور ورود کنیم.
وی افزود: در مقوله افزایش درآمدزایی حاصل از راه اندازی شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا نیز مذاکرات خوبی با طرف عراقی انجام شده است.
معاون بینالملل همچنین از دریافت پیشنهاداتی مبنی بر تأسیس شعبه بینالملل دانشگاه در شهر حِلّه عراق خبر داد و گفت: در حال بررسی این پیشنهاد هستیم و از طرف عراقی نیز خواستهایم که Business Plan خود را ارائه کنند.
سپس دکتر امیرحسین تکیان، مشاور عالی و رئیس شورای سیاستگذاری معاونت بینالملل دانشگاه و مسئول راهاندازی دانشکده تحصیلات تکمیلی در دانشگاه سبطین نیز بیان داشت: تعدادی از دانشکدهها برای تعریف رشتههای جدید و توسعه برنامههای آموزشی خود در این دانشگاه اعلام آمادگی کردهاند.
وی اضافه کرد: در این مسیر باید نیاز کشور عراق و همچنین حفظ بازار داخلی موردتوجه ویژه قرار گیرد ضمن اینکه پیش از هر چیز نیازمند مطالعات دقیقتر با در نظر گرفتن هزینه-اثربخشی راه اندازی رشتههای جدید هستیم.
مشاور عالی معاون بینالملل دانشگاه از معاونان بینالملل دانشکدهها خواست رشتههای پیشنهادی خود را با لحاظ موارد ذکر شده به معاونت بینالملل دانشگاه اعلام کنند تا پس از بررسی، طی نشستی با مسئولان دانشگاه سبطین، برنامهریزی در این خصوص انجام شود.
گزارشی از تازهترین فعالیتها و برنامههای حوزه بینالملل دانشکدهها
در ادامه، دکتر میثم شیرزاد، دکتر احمد حنفی بجد، دکتر مسعود خرمینژاد، دکتر محمدرضا کرامتی، دکتر نیایش محبی، دکتر شراره رستم نیاکان، دکتر آرپی مانوکیان، دکتر پویا امینی شکیب و دکتر خدیجه میرزایی، معاونان بینالملل دانشکدههای طب ایرانی، بهداشت، توانبخشی، پزشکی، داروسازی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی، دندانپزشکی و علوم تغذیه و رژیمشناسی بهصورت اجمالی، گزارشی از تازهترین فعالیتها و برنامههای واحدهای خود ارائه کردند.
در این بخش، توافق با دانشگاه ماهیدول برای تبادل دانشجو، برنامهریزی مدون برای برگزاری وبینارهای آنلاین تحت پروژه Appraise to Raise و معرفی رابطان جدید بینالملل گروههای آموزشی، به عنوان جدیدترین فعالیتهای بینالملل دانشکده طب ایرانی اعلام شد.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت نیز مهمترین اقدامات انجام شده این دانشکده طی دو هفته اخیر را شامل معرفی متقاضیان جدید بینالمللی به گروههای آموزشی دانشکده و اعلام نتیجه در کمیته جذب، به روزرسانی سایت فارسی معاونت بینالملل دانشکده، گردآوری اطلاعات رشتهها و مقاطع پدیرنده دانشجوی بینالملل و اعلام آن به معاونت بینالملل و پیگیری راه اندازی رشتههای جدید در شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا دانست.
معاون بینالملل دانشکده توانبخشی هم از تلاش برای ایجاد رشتههای جدید از جمله شنواییسنجی در دانشگاه سبطین براساس اولویتهای اعلامی این دانشگاه و وزارت بهداشت عراق و با تکیه بر تجارب موفق قبلی خبر داد.
همچنین ایجاد فرصت تقدیر از اساتید فعال در حوزه بینالملل در قالب جشنواره قدر استاد و بررسی وضعیت گروههای مختلف آموزشی از نظر امکانات مورد نیاز برای فعالیتهای بینالمللی، به عنوان تازهترین فعالیتهای معاونت بینالملل دانشکده پزشکی اعلام شد.
به گفته معاون بینالملل دانشکده داروسازی این مجموعه درصدد برنامهریزی برای بازدید جمعی از دانشجویان ایرانی و بینالمللی از گروه دارویی گلرنگ با هدف آشنایی با صنعت دارو طی هفته جاری است.
تدوین برنامه عملیاتی چهارساله، ایجاد بستر انعقاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه Vasile Goldis رومانی و تعریف ورک شاپ هوش مصنوعی در پزشکی برای اجرا در دانشگاه سبطین نیز از جمله جدیدترین برنامههای بینالملل دانشکده پیراپزشکی است.
معاون بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی نیز به برنامهریزی برای برگزاری مدرسه تابستانی برای ٦٠ متقاضی عراقی به پیشنهاد دانشگاه بغداد طی دو هفته اخیر اشاره کرد و از بازدید گروه مامایی دانشکده از دانشگاه سبطین و برگزاری جلسه آنلاین با معاون علمی پرستاری این دانشگاه برای بررسی چالشهای آموزشی موجود خبر داد.
همچنین معاون بینالملل دانشکده دندانپزشکی ساختارمند کردن فعالیتهای بینالمللی گروههای آموزشی دانشکده و تعریف مکانیزم بازخورد به معاونان بینالملل گروهها بهمنظور بهبود فعالیتهای بینالمللی را مهمترین برنامه در دست اقدام این مجموعه دانست.
به گفته معاون بینالملل دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی، دیدار با مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل با رویکرد بهبود بازار جذب دانشجویان خارجی و معرفی هر چه بهتر ظرفیتهای این دانشکده در پلت فرمهای معاونت بینالملل و همچنین مذاکره با دانشگاه ایروان ارمنستان، به منظور تعریف دوره مشترک کارشناسی ارشد تغذیه، تازهترین فعالیتهای این مجموعه در حوزه بینالملل است.
لزوم تعامل نزدیکتر دانشکدهها با واحد روابط عمومی بینالمللی معاونت بینالملل دانشگاه
در جمعبندی این نشست، دکتر جعفریان از معاونان بینالملل خواست واحد روابط عمومی بینالمللی معاونت بینالملل دانشگاه را در جریان برنامههای خود به منظور اطلاعرسانی هر چه بهتر قرار دهند.
وی همچنین از واحد روابط عمومی بینالمللی معاونت بینالملل نیز خواست تا نسبت به اطلاعرسانی و انتشار اخبار و رویدادهای مرتبط با حوزه بینالملل واحدهای زیرمجموعه دانشگاه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی اقدام کند.
در پایان دکتر سکینه شب بیدار، مشاور معاون بینالملل دانشگاه در امور روابط عمومی بینالمللی نیز بر اهمیت همرسانی اخبار و رویدادهای بینالملل توسط معاونان بینالملل دانشکدهها و مدیران و معاونان ستادی تأکید کرد و گفت: اینرویکرد زمینهساز آگاهی بیشتر دانشکدهها و گروههای آموزشی از فعالیتهای حوزه بینالملل میشود و همچنین فرصتی برای آشنایی اساتید با خدمات معاونت بینالملل فراهم میکند.
وی از حاضران خواست ضمن دنبال کردن صفحات معاونت بینالملل در شبکههای اجتماعی، با تعریف حساب کاربری در شبکههایی چون لینکدین و ایکس، به ایجاد شبکه علمی بینالمللی کمک کنند.
دکتر شب بیدار با تأکید بر اینکه فعالیت اساتید در شبکههای اجتماعی بر ارتقای رتبه جهانی دانشگاهها اثرگذار است، خاطرنشان کرد: این مهم باید در تخصیص بودجه به واحدهای زیرمجموعه دانشگاه از محل منابع بینالمللی سازی مورد توجه قرار گیرد.
ارسال نظر